Органичните подправки отдавна са известни със своите ползи, като една от тях е повишаване на имунитета през всеки сезон. За много от нас той е станал по-важен от всякога. Хората са по-информирани относно функцията на имунната система и търсят нови и различни начини за нейното подсилване. На пазара вече има достатъчно избор на продукти за постигане на добри резултати, в зависимост от състоянието в което се намираме. Но все пак е необходимо да поставим и някаква добра основа, като правилна грижа за тялото, добра физическа активност и качествена храна. В тази статия може да се запознаете с ползите за здравето при консумацията на правилните органични подправки. Те от своя страна могат да подсилят имунната система на човек, да го предпазят от болести и да подобрят общото състояние на организма.
Куркума или така наречения златен еликсир за имунитет
Куркумата е органична подправка, която оказва положителен ефект върху детоксикацията на организма и притежава противовъзпалителни свойства. Активното съединение в нея се нарича куркумин. Той от своя страна спомага за намаляване на оксидативният стрес и се бори срещу вредните свободни радикали, заради антиоксидантното си действие. Използването на куркума на прах в ежедневните ви хранения може да помогне в борбата с инфекции и да подсили защитните сили на тялото срещу вредните патогени.
Многобройните ползи на карамфила могат да повишат имунитета
Карамфилът е естествено противовъзпалително средство за повишаване на имунитета. Той съдържа фибри, витамини и минерали, така че добавянето към храната може да осигури някои важни хранителни вещества. В една лъжичка от два грама смлян карамфил се съдържа:
- 55% от дневната стойност на елемента манган
- 2% от дневната стойност на витамин К
Това означава, че благодарение на него може да се набави необходимото количество манган, минерал, който е необходим за функционирането на мозъка и за изграждането на здрави кости.
В карамфилът се съдържа съединение наречено евгенол, което е известно със своите противовъзпалителни и антимикробни свойства. То действа като естествен антиоксидант и спира оксидативното увреждане, причинено от свободните радикали. Доказано е, че е пет пъти по-ефективно от витамин Е, който е друг мощен антиоксидант.
Включването на карамфил във вашата диета заедно с други богати на антиоксиданти храни може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве.
Ароматната органична подправка канела повишава имунитета
Канелата е една от най-ароматните подправки, които познаваме, но едва ли сме наясно какви ползи за здравето има тя. Една от най-важните активни съставки в нея е цинамалдехидът, който е отговорен за повечето ползи за здравето, които носи канелата.
Канелата е мощен антиоксидант и притежава противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Доказано е, че канеленото масло ефективно лекува и инфекции на дихателните пътища, причинени от гъбички. Канелата може също така да инхибира растежа на някои бактерии, като например салмонела и листерия. Това отново се дължи на активната й съставка. Консумирането на канела редовно ще повиши вашия имунитет.
Дар от природата за повишаване на имунитета само в една капсула
Висококвалифицирани специалисти от програма Имунитет препоръчват прием на Имунобор / Imunobor® за профилактика и повишаване на имунитета през есенно-зимния сезон. В една капсула се съдържа цялата индийска медицина, благодарение на активните му съставки – кора на Котешки нокът 500 мг и по 50 мг Мака, Йерба мате и По деарко (Мравчено дърво). Натуралните вещества са комбинирани така, че взаимно се допълват и усилват действието си като укрепват имунната система и повишават естествената защита на организма.
Продуктът се приема по 1 капсула 3 пъти дневно през първите 10 дни. Впоследствие се преминава към поддържаща доза от 2 капсули дневно. Приемът осигурява добър тонус през целия ден.
Можете да го закупите от аптечната мрежа в страната или онлайн от електронен магазин Момо – www.momo.bg